28 de març 2007

Per Pasqua fem "La Mona"

LA PASQUA

L'església catòlica celebra una època de 40 dies de penitencia de dejú i d'abstinència .
La mona de pasqua és una tradició que simbolitza que la quaresma s'ha acabat.
El padrí regala la mona al seu fillol. Les famílies o els amics es mengen la mona junts.
A la classe, vam fer un mural amb els noms del nostres padrins i padrines, però no tots teníem padrins, l'Aoumer, la Yasmina, la Siham i el Marouan que són magrebís i argelins no en tenien.
Ho vam comentar i el mestre va explicar que els de religió musulmana no tenien padrins, per això van posar els noms del seus àvis i àvies

Fes clic per com fem veure el nostre mural
Icona per fotos

Ingredients per fer un pa de pessic:
Iogurt
Oli
Llimona ratllada
Farina
Sucre
Llevat

Icona per fotos
Fotografies
Preparació

Col·loca els rovells en un bol, afegeix el sucre i remena-ho tot fins que et quedi una massa ben fina. Preparació
Després, en un altre bol, posa les clares i munta-les a punt de neu. Has de tenir una mica de paciència perquè aconseguir el punt just costa una miqueta.

Afegeix seguidament aquestes clares a la massa dels rovells, remena molt a poc a poc i posa-hi també la farina, la pell de llimona ratllada, un iogurt, oli i el llevat.

Quan ho tinguis tot ben barrejat, agafa una plata, millor si és rodona, unta-la amb la mantega i tira-hi la pasta que has elaborat.

Ara demana ajuda al pare o la mare, per posar la plata al forn calent a 160 graus durant una mitja hora.

Cal vigilar per evitar cremar-nos!


Ingredients per guarnir la mona
Pa de pessic
Mantega
Melmelada
Xocolata
Cireres
Caramels
Bastonets de xocolata
Ou de pasqua

Icona per fotos
Fotografies

Preparació:
1. Es fa el pa de pessic i es parteix.
2. S'unta amb mantega,i desprès amb melmelada.
3. Es recobreix de xocolata.
4. S'adorna amb caramels, cireres, plomallso bastonets de xocolata i l'aou de Pasqua.
5 Finalment la posem damunt una safata de pastisseria amb la seva blonda.
Icona per fotos
Fotografies fen la mona a la classe




Alumnes de l'Aula d'Acollida