1 de des. 2007

Celebrem el Nadal

Com se celebra el Nadal al món

Alemanya: els preparatius comencen el 6 de desembre. Els adornaments tradicionals són uns petits ninots de fruita. Els nens deixen les seves cartes a les finestres i van dirigides a Christkind. Aquest equival al tradicional Pare Nöel. Frohe Weihnachten!

França: la nit abans de Nadal els nens deixen les seves sabates a prop de la llar de foc i després els pares deixen els regals a dins de les sabates. També els nens troben regals, dolços i fruites a l'arbre de Nadal. Heureux Noël!I

Itàlia : la festa comença amb el tradicional Gran Sopar, la nit del 24 de desembre. El sopar comença amb els entrants als quals segueixen els spaguettis amb cloïsses, el peix, la fruita, les verdures i el torró. La nit de sant Silvestre (31 de desembre) es mengen llenties sobretot a la zona de Roma. Els nens les joguines les reben el 24 de desembre per la nit del pare Nöel i el 5 de gener els hi porta una bruixa bona anomenada "befana". Natale saluto!

Austràlia: Un sopar tradicional que inclou gall d'indi amb pernil i "pudding" de postre. Alguns australians celebren aquest sopar al aire lliure. Segons la tradició australiana, la nit abans de Nadal en Melbourne la gent es reuneix a cantar nadales. Merry Christmas!

Egipte: els egipcis més rics celebren el cap d'any en sales de festes i hotels. Els que no són tant rics es queden a casa mirant la televisió amb la família. Noel selam!

India: les nits abans de Nadal els nens deixen les seves sabates davant la xemeneia, i aquestes són omplertes de regals.

Japó: la majoria dels japonesos decoren les seves cases amb branques de fulles perennes. I intercanvien regals. Kurisumasu

Puerto Rico: el Nadal és la festa més esperada pels puertoriquenys. La família i els amics es reuneixen per compartir les seves alegries i els seus desitjos per any nou. Les cases són adornades amb llums i dibuixos de Nadal. Els nens esperen fins la mitja nit per obrir els seus regals i juguen amb ells fins la matinada. Feliz Navidad!