29 de gen. 2008

Manifest del DENIP

Alcover, 30 de gener de 2008

La pau un bé envejable. Somiem en un món millor, sovint ens sembla una utopia, ens deixem desanimar per tot el que passa al nostre voltant, per tants i tants actes violents i agressius. Fets quotidians que ens fan insensibles al dolor i al patiment dels altres. Estem, sovint, massa acostumats a sentir tragèdies i força vegades les imatges que surten als diaris o als televisors ens fan la pell dura. Però dies com el d’avui ens fan entreveure una escletxa de llum, entre tanta foscor. Si som capaços de fer el que hem fet avui, reflexionar sobre la necessitat de buscar la pau en tots els àmbits de la nostra vida, no dubteu pas que som capaços d’aconseguir un món millor I EN PAU.

LA PAU no és allò que hi ha després d’una guerra, no és una utopia que defineixen filòsofs, polítics, historiadors, la pau és la voluntat del dia a dia de fer feliç al que tens a la vora, l’esforç diari per tractar a tothom amb amor i tolerància, no amb la benevolència del que es creu superior per ser d’un lloc o d’un altre. Cal pensar que nosaltres podem , amb els actes de cada dia, aconseguir, encara que sigui una petita part d’aquesta, la pau que tant desitgem.
Tots els nens i nenes, metres i personal de l'escola desitgem que el nostre missatge de pau, arreli a cadascú de nosaltres amb força, i , creixi dins nostre amb força , el missatge de no violència i pau, entre nosaltres, la nostra escola i la resta d'escoles del món.