11 d’abr. 2008

Treball intercultural......

Després dels mesos de preparatius, l’aula d’acollida i el LIC, impulsen el treball intercultural, interdisciplinar i cooperatiu.

Per fi ha arribat l’hora, dilluns a les 9 del mati, el tret de sortida i l’inici del treball que és realitzarà en el decurs de tota la setmana, i la seva cloenda es farà dins els actes del dia de Sant Jordi.

Participaran al treball la totalitat de l’alumnat i professorat i alguns pares i mares i persones externes, sent el total de participants de 572 persones.

Cada grup classe de tercer fins a sisè treballa un país, des de totes les àrees del currículum, els alumnes de cicle inicial fan tallers i contes enfocats al continent africà i els alumnes d’educació infantil estudien els vestits i els menjars dels cinc continents. Pares i mares voluntàries realitzaran talles de menjar, vestir, pentinats i folklore dels diferent països estudiants.

En resum una setmana on la interculturalitat, i la cohesió social de la comunitat educativa, serà determinant.

Sens dubte un repte, i que personalment no dubto serà tot un èxit, pel tarannà del mestres i l’entusiasme en que els alumnes han rebut avui divendres els materials a treballar i la generositat dels pares.

En nom propi, en el de l’Equip LIC i la Comissió Intercultural, aprofito per donar les gràcies d'antuvi, i us encoratjo a no estalviar esforços per fer realitat el projecte cosa de la que no dubto, el vostre saber fer i el compromís amb el centre educatiu ja ho ha fet palès anys endarrere.

Cosme Garrell i Guiu

Tutor de l’Aula d’Acollida