15 de set. 2007

El ramadà

El Ramadà

Des del passat dilluns amb l'arribada de la lluna nova, el món islàmic entra al mes del Ramadà, a Catalunya el Ramadà ha començat aquest divendres.

Així doncs els nostres companys àrabs de l'escola celebraran el Ramadà

Què fan els nostres companys i companyes durant el Ramadà?

Les normes de conducta durant el Ramadà són estrictes: està prohibit menjar, beure, fumar i tenir relacions sexuals durant el període de llum diürna.

Durant el dia cadascú ha de "sacrificar-se" per satisfer Al.là, però durant la nit tenen un alt contingut social als països islàmics, on és molt habitual convidar tots els amics i familiars per passar junts l'estona, a partir de l'hora de sopar i fins ben entrada la nit.

Si nosaltres durant el Nadal visitem tots els parents possibles i ens reunim al voltant d'una olla d'escudella, els islàmics celebren les reunions equivalents durant el Ramadà, tant en cases particulars com en locals públics.

A Catalunya, degut als horaris de treball la vida social nocturna és celebra poc i en grups reduïts.


L'Aid el Kebir" (festa del sacrifici)

Després d'un mes de dejuni, i d'intensa vida social. el Ramadà acaba amb una festivitat que és la segona en importància dins el calendari islàmic, La família es reuneix i sacrifiquen un xai i fan un banquet plegats.

Fins i tot a els nens musulmans estrenen roba per aquesta diada.

El Ramadà porta implícit un esperit de superació, una voluntat d'aguantar el dejuni imposat que atrau fins i tot els més petits, entestats a fer com els seus pares.

Seguir el Ramadà aquí, és més complicat que als seus països d'origen.